VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ NAUJOVĖS IR PRAKTINIAI ASPEKTAI PERKANČIOSIOMS ORGANIZACIJOMS
(2019 m. įsigaliosiantys įstatymo pakeitimai)

2019 metai – didžiųjų pokyčių viešųjų pirkimų reglamentavime laikotarpis. Formuojasi pirmoji naujojo įstatymo taikymo praktika bei ryškėja klaidingos jo interpretacijos, o nuo 2019 m. vasario 1 d. įsigaliojo naujos Viešųjų pirkimų tarnybos teisės aktų redakcijos: Kainodaros taisyklių nustatymo metodika, Numatomos viešojo pirkimo ir pirkimo vertės skaičiavimo metodika, Informacijos viešinimo Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje tvarkos parašas, Perkančiųjų organizacijų prašymų dėl Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimų pateikimo ir nagrinėjimo taisyklės, Komisijos susipažinimo su pasiūlymais ar paraiškomis procedūros protokolų privalomųjų rekvizitų aprašas, Pirkimų priežiūros taisyklės, Atrinkimo tikrinimui tvarkos aprašas. Taip pat nuo 2019 m. balandžio 18 dienos įsigalios (planuojama) svarbūs nauji Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimai (nuoroda į teisės aktą)Tai kas svarbu šiandien ir bus aktualu Jus jau netrukus supažindins viešųjų pirkimų ekspertas Audrius Vaznelis!

1. Naujoji Numatomos pirkimo vertės skaičiavimo metodika.
  2. Konfidencialumas, interesų konfliktas.
  3. Bendravimas ir keitimasis informacija.
  4. Ką reikia žinoti atliekant mažos vertės pirkimus.
  5. Pasirengimas pirkimui: rinkos tyrimas ir rinkos konsultacija.
  6. Pirkimo objekto skaidymas į dalis.
  7. Techninė specifikacija.
  8. Tiekėjo pašalinimo pagrindai.
  9. Rėmimasis kito ūkio subjekto pajėgumais: subtiekėjai ir kiti ūkio subjektai.
  10. Pasiūlymų vertinimo kriterijai.
  11. Pasiūlymų vertinimas ir palyginimas.
  12. „Tiesioginiai“ pirkimai.
  13. Naujoji Kainodaros taisyklių nustatymo metodika.
  14. Pirkimo sutarties sąlygų keitimas.
  15. Numatomi Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimai.

Seminaro lektorius – praktikas, 20 metų viešųjų pirkimų srityje dirbantis Audrius Vaznelis. Jo patirtis sukaupta dirbant VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje, Viešųjų pirkimų tarnyboje, Lietuvos automobilių kelių direkcijoje, Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje. Asmeninį tobulėjimą jis pavertė savo gyvenimo būdu. Audrius Vaznelis nuolat dalyvauja viešųjų pirkimų procesuose perkančiojoje organizacijoje rengdamas pirkimų organizavimą reglamentuojančius teisės aktus, planuojant kalendorinių metų pirkimus, skaičiuojant numatomo pirkimo vertę, rengdamas pirkimo dokumentus (konkurso sąlygas), dalyvauja viešųjų pirkimų komisijų darbe.

Seminaro trukmė 7 ak. val.

Seminaro kaina: 85 Eurai! (pietų kaina 8 Eur), dalyvaujant daugiau nei vienam tos pačios įstaigos darbuotojui taikomos papildomos nuolaidos.

Dalyviams užsiregistravusiems iki kovo 15 dienos pritaikysime 10 procentų nuolaidą!

Kiekvienas seminaro dalyvis gauna seminaro metodinę medžiagą, dalyvio sertifikatą, vaišes kavos pertraukėlių metu.

Seminarai vyks nuo 9 val. iki 14 val.

• Balandžio 11 d. Šiauliuose,  viešbučio „Grafaitė“ konferencijų salėje (Aušros g. 1, Ginkūnai, Šiaulių raj.)
  • Balandžio 12 d.Klaipėdoje, viešbučio „National Hotel“ konferencijų salėje (Žvejų g. 21/ Teatro g. 1, Klaipėda).
  • Balandžio 18 d. Kaune, viešbučio „Best Baltic Kaunas“ konferencijų salėje (A. Mickevičiaus g. 18, Kaunas).
  • Balandžio 19 d.Vilniuje, viešbučio „Congress“ konferencijų salėje (Vilniaus g. 2, Vilnius).

Norėdami registruotis į seminarus elektroniniu paštu: spustelkite mygtuką REGISTRUOTIS esantį dešinėje pusėje arba elektroniniu paštu registracija@ada-mokymai.lt atsiųskite savo įstaigos rekvizitus, dalyvio vardą, pavardę bei telefono numerį, jei ketinate registruotis kaip fizinis asmuo atsiųskite savo vardą pavardę ir telefono numerį. Išankstinė registracija yra privaloma.

Audrius Vaznelis

Šiauliai Balandžio 11 d.