Seminaras „Kibernetinis saugumas organizacijų darbuotojams ir vadovams“

(šiuose mokymuose galima dalyvauti ir nuotoliniu būdu)

Internetinio sukčiavimo auka gali tapti bet kuris žmogus, nes kibernetiniai sukčiai nuolat tobulina savo „darbo priemones“ ir sugeba apeiti saugumo sistemas. Nuo kibernetinių atakų kenčia ir įmonės. Nusikaltėlių veiksmai gali kainuoti finansinius nuostolius, skausmingą reputacinę žalą ir didelį stresą darbuotojams ir vadovams, kuris pakenks įmonės efektyvumui. Kviečiame imtis proaktyvių veiksmų – gilinti kibernetinio saugumo žinias ir didinti savo atsparumą kibernetiniams nusikaltimams. ADA organizuojami kibernetinio saugumo kursai padės išmokti saugiau elgtis su duomenimis, pastebėti bandymus įsilaužti į jūsų saugumo sistemas, atpažinti įtartinus failus, taikyti informacinio saugumo praktikas ir apsaugoti save ir savo verslą nuo internetinių nusikaltėlių atakų.

Programa:
  1. Kaip susikurti saugų slaptažodį. Papildoma apsauga.
  2. Fizinė kompiuterio ar įrenginių apsauga.
  3. Kaip saugiai elgtis darbo vietoje bei dirbant iš namų.
  4. Kaip saugiai siųsti failus, kuriose yra asmens duomenys.
  5. Saugaus naršymo įpročiai, rekomenduojami naršyklių nustatymai.
  6. Socialinių tinklų ir interneto pavojai.
  7. Malware, Ransomware ir kiti virusai, plintantys internetu, užkrečiantys kompiuterius bei mobilius įrenginius. Apsaugos sprendimai, rekomendacijos.
  8. Informacija, kurios negalima atskleisti.
  9. Asmeninių ir darbinių priemonių atskyrimas.
  10. Informacijos saugos pažeidimų incidentų raportavimas.

Seminaro lektorius Donatas Bukelis – tarptautinių projektų vadovas, įgyvendinantis įvairius informacinių technologijų infrastruktūros bei kibernetinės saugos projektus. Konsultuojantis įstaigas ir organizacijas kibernetinės saugos klausimais. Lektorius Informacinių technologijų mokslų magistras. Daugiau nei 15 metų vedantis seminarus suaugusiems informacinių technologijų temomis. Praktinio darbo Informacinių technologijų srityje patirtis daugiau kaip 20 metų. Šiuo metu dirba projektų vadovu tarptautinėse įmonėse. Dirba su įvairiomis šalimis ir kultūromis įgyvendinant projektus ir jų tikslus. Pagrindiniai projektai susiję su IT infrastruktūros valdymu, tobulinimu, plėtimu, duomenų centrų įkūrimu, migracija, optimizacija, duomenų saugos stiprinimu bei kibernetinės saugos sprendimų diegimu. Lektorius taip pat konsultuoja įstaigas ir organizacijas kibernetinės bei duomenų saugos klausimais.

Kiekvienam dalyviui bus įteikiama metodinė medžiaga ir dalyvio sertifikatas.

Mokymų kaina:

Dalyvaujant nuotoliniu būdu – 108 Eur