PERSONALO ADMINISTRAVIMAS: Dokumentų valdymo pokyčiai ir darbo teisės aktualijos

Dokumentų valdymo  sistemos pertvarka Lietuvoje siekiama atsisakyti popierinių dokumentų, o valdyti įrašus, atsisakyti parašų dokumentuose, nebenumeruoti užbaigtų bylų lapų, leisti popierinius dokumentus skaitmenizuoti ir tokius vaizdus saugoti, sunaikinant  originalus ir kt. Pertvarkos procesai turi nemažą įtaką ir specifinei sričiai – personalo dokumentų valdymui. Seminare sužinosite, kaip pagal naujus dokumentų valdymo reikalavimus galima supaprastinti  personalo  procesus ir palengvinti administravimą. Kokių perteklinių funkcijų reikėtų atsisakyti, kaip pagreitinti personalo dokumentų apyvartą. Taip pat bus aptarti ir personalo dokumentų turinio reikalavimai, analizuojami darbo ginčai, naujausia teismų praktika.

Programa

Dokumentų  valdymo reformos įtaka personalo dokumentų administravimui:

• Personalo procesų optimizavimas, atsisakant nereikalingų dokumentų;
  • Parašų dokumentuose atsisakymas;
  • Popierinių dokumentų skaitmeniniams ir naikinimas;
  • Bylų formavimo ir tvarkymo supaprastinimas.

Personalo dokumentų planavimas:

• Asmens bylos, jų poreikis ir/ar privalomumas;
  • Personalo įrašų valdymas;
  • Elektroniniai personalo dokumentai.

Personalo dokumentų apyvarta:

• Registravimo pokyčiai;
  • Darbuotojų supažindinimo galimybės;
  • Ilgai saugomų bylų tvarkymo pakeitimai ir kt.

Vidaus teisės aktų rengimas, keitimas ar papildymas (pakeistos Teisės aktų projektų rengimo rekomendacijos):

• Įsakymų rengimo pokyčiai;
  • Pareigybių aprašymai;
  • Darbo tvarkos taisyklės ir kt.

Darbo sutartis:

• Darbo sutarties forma.
  • Reikalavimai darbo sutarties sudarymui.
  • Darbo sutarties keitimas.
  • Darbo sutarties nutraukimo įforminimas.

Darbo ir poilsio laiko įforminimas:

• Darbo grafikai, žiniaraščiai;
  • Komandiruotės;
  • Atostogų įforminimas ir kt.

Kiekvienam dalyviui bus įteikiama metodinė medžiaga ir dalyvio sertifikatas.

Seminaras vyks Vilniuje gegužės 30 dviešbučio „Congress Avenue*****“ konferencijų salėje (Gedimino pr. 12, Vilnius). Taip pat šiuose mokymuose galite dalyvauti ir nuotoliniu būdu naudojant ZOOM programėlę.

Mokymų kaina:

Dalyvaujant viešbutyje – 95 Eur, jei pageidaujate pietų, jie papildomai kainuos 8 Eur.

Dalyvaujant nuotoliniu būdu – 90 Eur

El. paštas: info@adasociacija.lt