Administracijos darbuotojų asociacija kviečia į seminarus didžiausiuose Lietuvos miestuose!

Didieji pokyčiai įstatymo leidyboje – įsigaliojęs naujasis Lietuvos Respublikos Darbo kodeksas radikaliai keičia darbo laiko bei darbo užmokesčio sąlygų nustatymo reglamentavimą. Kas ir kaip būtent pasikeitė, bei kaip pokyčius pritaikyti praktikoje, sužinosite jau netrukus seminare

„Darbo laiko bei darbo užmokesčio sąlygų nustatymas ir apskaita“

Seminaro lektorė auditorė Marina Guptor.

Mokymų  „Darbo laiko bei darbo užmokesčio sąlygų nustatymas ir apskaita“ programa:

1. Darbo laiko sąvoka, struktūra ir teisinis reglamentavimas. Darbo laiko norma. Darbo laiko režimas. Maksimaliojo darbo laiko reikalavimai. Darbo laiko režimo ypatumai. Viršvalandžiai. Suminė darbo laiko apskaita.
  2. Darbo grafikai. Darbo grafikų sudarymas. Apribojimai sudarant darbo grafiką. Darbo grafiko keitimas. Darbo grafikų pavyzdžiai ir kaip juos taikyti praktikoje. Darbo laiko apskaitos žiniaraščiai.
  3. Darbo užmokestis. Darbo užmokesčio sąvoka, nustatymas. Darbo norma. Darbo užmokesčio mokėjimo terminai, vieta ir tvarka. Pavėluotas darbo užmokestis.
  4. Darbo užmokesčio apskaičiavimas. Teisės aktai, reglamentuojantys darbo užmokesčio apskaitą. Darbo užmokesčio sudėtis. Mokėjimas už darbą poilsio ir švenčių dienomis, viršvalandinį darbą ir kompensacijos darbuotojams, kurių darbas yra kilnojamojo pobūdžio arba susijęs su kelionėmis ar važiavimu. Komandiruotės. Išskaitos iš darbo užmokesčio.
  5. Vidutinis darbo užmokestis.
  6. Mokami mokesčiai nuo išmokų, susijusių su darbo santykiais. Teisės aktai, reglamentuojantys mokestinę darbo užmokesčio bazę. Neapmokestinamojo pajamų dydžio taikymo metodika. Valstybinio socialinio draudimo įmokos. Gyventojų pajamų mokestis. Ataskaitų pateikimo ir mokesčių sumokėjimo terminai.

Seminaro lektorė 18 metų buhalterinės apskaitos darbo patirtį turinti auditorė Marina Guptor.

• Kovo 19 d. Vilniuje, viešbučio „Congress Hotel“ konferencijų salėje (Vilniaus g. 2, Vilnius, Vilnius).
  • Kovo 20 d. Kaune, viešbučio „Kaunas“ konferencijų salėje (Laisvės al. 79, Kaunas).
  • Kovo 21 d. Šiauliuose, viešbučio „Šaulys“ konferencijų salėje (Vasario 16-osios 40, Šiauliai).
  • Kovo 22 d. Klaipėdoje, viešbučio „National Hotel“ konferencijų salėje (Žvejų g. 21/ Teatro g. 1, LT-91247).

Seminaro kaina 77 Eur (su pietumis 85 Eur).

Dalyvaujant daugiau nei vienam tos pačios įstaigos darbuotojui taikomos nuolaidos.
Seminaro pradžia 10 val., pabaiga – 15.00 Seminaro trukmė 6 ak. valandos.

Norėdami užsiregistruoti elektroniniu paštu registracijos@adasociacija.lt atsiųskite savo įstaigos rekvizitus, dalyvio vardą, pavardę bei telefono numerį, jei ketinate registruotis kaip fizinis asmuo atsiųskite savo vardą pavardę ir telefono numerį. Išankstinė registracija yra privaloma.

Seminarą organizuoja: ADMINISTRACIJOS DARBUOTOJŲ ASOCIACIJA
Tel/ faks.: ( 85 ) 276 33 77; el. paštas: info@adasociacija.lt