Kūrybinio rašymo mokymai

Įdomiai pasakojama istorija klientų lojalumą padidina iki 3 kartų

Socialiniai tinklai – tai erdvė, kurioje pasakojate savo ar prekės ženklo istoriją. Jūsų paskyros žmogų turi paveikti tarytum gera knyga: norisi skaityti dar ir dar, susitapatinti su herojais ir išbandyti tai, ką jie mėgsta. Rašymas socialiniuose tinkluose – dar labai šviežias žanras, tačiau jam galioja bet kuriam tekstui tinkančios taisyklės: skaityti turi būti įdomu nuo pat pradžių iki pabaigos; kuo tekstas trumpesnis, tuo geriau; jeigu skaitytojas bent sykį šyptels – gerai; jei nusijuoks – nuostabu. Mokymų vadovė duos patarimų, kaip visa tai įgyvendinti neįdedant daug pastangų.

Pyragą galima kepti visą dieną, panaudoti dvidešimt ingredientų ir papuošti cukruotomis rožėmis, bet nebūtinai jis bus skanesnis už tą, kurį iškepsite iš miltų, cukraus ir kiaušinio. Tas pats ir su tekstais – kartais į juos reikia pažvelgti paprasčiau, atkreipti dėmesį vos į porą dalykų, ir skaityti bus malonu. O kai suprasite, kad jus skaito, malonu bus ir rašyti.

Mokymų programa:
  1. Istorijos struktūra. Kaip kalbėti trumpai, bet pasakyti pakankamai?
  2. Kas skiria gerą tekstą nuo blogo? Kartais skirtumas labai nedidelis.
  3. Save redaguoti sunku, bet būtina. Ką daryti, kad niekada nereikėtų spausti „edit” mygtuko.
  4. Stilius ir poveikis. Kaip kalbėtis su medkirčiais ir kaip su karalienėmis?
Mokymai skirti

Dirbantiems su komunikacija bei reklama

Visiems, norintiems išmokti valdyti trumpos apimties tekstus

Mokymus ves:

Akvilė Kavaliauskaitė yra laisvai samdoma kūrybininkė, žurnalistė, režisierė ir scenarijų autorė. Ją tikriausiai žinote iš LRT laidos „Emigrantai“ ar romano „Du gyvenimai per vieną vasarą“, kuris, vos atsidūręs knygynuose, pateko į perkamiausių knygų dešimtukus. Straipsniai spaudoje, scenarijai, įrašai socialiniuose tinkluose – visa tai istorijos, apie kurias Akvilė kalba savo mokymuose „Tekstas ir istorija Facebook’e“.

„Dar niekada žmonės nerašė tiek daug. Ir dar niekada nerašė taip blogai. Kai kurie rišlų tekstą paskutinį kartą kūrė tik mokykloje, o staiga atsirado socialiniai tinklai, kuriuose be žodžių neišsisuksi. Kartais rašymas gąsdina, atrodo, net nežinai, nuo ko pradėti. Tačiau tikrai nėra taip sunku, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio“.

ADMINISTRACIJOS DARBUOTOJŲ ASOCIACIJA

Lektorė: