„Dokumentų valdymo naujovės su R. Grigoniene (Elektroninių dokumentų valdymas, priimti nauji teisės aktai )“

2018 ir 2019 metai – didžiųjų pokyčių dokumentų rengimo bei valdymo srityje, laikotarpisTechnologijų amžiuje vis daugiau procesų, susijusių su dokumentų rengimu bei valdymu, perkeliami į elektroninę erdvę.

Pastaraisiais metais priimta gausybė naujų teisės aktų, reglamentuojančių dokumentų valdymą ir kurių privalu laikytis tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus organizacijoms.

Taip pat ypatingą dėmesį skirsime naujajam Lietuvos Respublikos Darbo kodeksui bei personalo veiklą reglamentuojančių dokumentų valdymo tvarkos pokyčiams.

Administracijos darbuotojų asociacija, kartu su Jūsų pamėgta lektore Rasa Grigoniene, kviečia Jus į seminarus didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Teisės aktai bei rekomendacijos, reglamentuojantys dokumentų rengimą.

Veiklos dokumentų sistema:

• Veiklos dokumentų  klasifikavimas;
  • Dokumentų rengimo ir įforminimo aktualijos;
  • Bendrieji dokumentų įforminimo reikalavimai;
  • Dokumentų rekvizitai, jų išdėstymas, pakeitimai.

Atskirų rūšių dokumentų rengimas: formos ir turinio reikalavimai

Teisės aktų rengimas, atsižvelgiant į Teisės aktų projektų rengimo rekomendacijas:

• Įsakymų (veiklos, personalo, atostogų, komandiruočių) struktūra, turinys, įforminimo reikalavimai;
  • Tvirtinamųjų dokumentų (nuostatų, taisyklių, aprašų ) struktūra, turinys ir rengimo reikalavimai.

Įstaigos rengiamų vidaus dokumentų rengimas

• Protokolai, protokolų išrašai, grafikai, aktai, ataskaitos ir kt.

Rekomendacijos asmens sudaromiems dokumentams (prašymai, pasiaiškinimai, tarnybiniai pranešimai ir kt.)

Įstaigos siunčiamųjų dokumentų įforminimo reikalavimai:

• Raštai. Bendrosios dalykinio susirašinėjimo taisyklės;
  • Raštų kalbos etiketas (tekstų šablonai, kanceliarinės kalbos specifika ir pan.);
  • Dažniausios raštų klaidos, pavyzdžiai;
  • Dokumentų išrašų, nuorašų, įforminimo reikalavimai;
  • Dokumentų priedų ir pridedamų dokumentų įforminimas.

Elektroninių dokumentų rengimas ir pasirašymas.

Seminaro kaina: 83 € kaina su pietumis 91 € (iki spalio 15 d. taikoma 10% nuolaida). Dalyvaujant daugiau nei vienam tos pačios įstaigos darbuotojui taikomos papildomos nuolaidos.  Kiekvienas seminaro dalyvis gauna seminaro metodinę medžiagą, dalyvio sertifikatą, vaišes kavos pertraukėlių metu.

• Lapkričio 26 d. Vilniuje, viešbučio „Congress“ konferencijų salėje (Vilniaus g. 2, Vilnius)
  • Lapkričio 27 d. Kaune, viešbučio „Daugirdas“ konferencijų salėje (Daugirdo g. 4, Kaunas)
  • Lapkričio 28 d. Šiauliuose, viešbučio „Graifaitė“ konferencijų salėje (Aušros g. 1, Ginkūnai, Šiaulių raj.)
  • Lapkričio 29 d. Klaipėdoje, viešbučio „National Hotel“ konferencijų salėje (Žvejų g. 21/ Teatro g. 1, Klaipėda)

Lektorė:
Rasa Grigonienė