„Dokumentų valdymo naujovės su R. Grigoniene (Elektroninių dokumentų valdymas, priimti nauji teisės aktai )“

Nuo 2020 m. sausio įsigalios esminė dokumentų valdymo sistemos pertvarka Lietuvoje. Jau parengti nauji teisės aktai ar teisės aktų projektai. Pertvarkos siekis – atsisakyti popierinių dokumentų, o valdyti įrašus; atsisakyti rekvizitų išdėstymo aprašymo; atsisakyti parašų dokumentuose; nebenumeruoti užbaigtų bylų lapų ir pakeisti bylų apyrašų sudarymo principus; leisti popierinius dokumentus skaitmenizuoti ir tokius vaizdus saugoti, sunaikinant originalus ir kt.

Įstaigos įmonės, organizacijos kviečiamos pasirengti pertvarkai ir naujai planuoti būsimus darbus dokumentų valdymo srityje.

Administracijos darbuotojų asociacija, kartu su Jūsų pamėgta lektore Rasa Grigoniene, kviečia Jus į seminarus didžiausiuose Lietuvos miestuose.

1. Dokumentų valdymo reformos esmė, tikslai, keičiamas teisinis reguliavimas.

Procesų ir procedūrų supaprastinimo poreikis.

1. Dokumentų rengimo pokyčiai (naujos Dokumentų rengimo taisyklės, įsigaliosiančios nuo 2020 m. sausio 1 d. ).

Dokumento elementų išdėstymo pakeitimai.

Popierinių dokumentų rengimo ypatumai.

Elektroninių dokumentų rengimo ypatumai.

Vaizdo ir garso dokumentų rengimo ypatumai.

Įrašų rengimo ypatumai.

1. Dokumentų tvarkymo ir apskaitos pokyčiai (naujas Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklių projektas).

Dokumentų registravimas: registrai arba informacinės sistemos.

Dokumentacijos planavimas: bylų dokumentacijos planas arba funkcijų dokumentacijos planas.

Dokumentų tvarkymas, atsižvelgiant į dokumentacijos plano sudarymą.

Ilgai saugomų dokumentų tvarkymo ir užbaigtų bylų apskaitos pokyčiai.

1. Dokumentų saugojimo pokyčiai.

Galimybė saugoti popierinius dokumentus elektronine forma ir kt.

Seminaro kaina: 85 € kaina su pietumis 93 €.  Kiekvienas seminaro dalyvis gauna seminaro metodinę medžiagą, dalyvio sertifikatą, vaišes kavos pertraukėlių metu.

• Lapkričio 26 d. Vilniuje, viešbučio „Panorama“ konferencijų salėje (Sodų g. 14 d., Vilnius)
  • Lapkričio 27 d. Kaune, viešbučio „Daugirdas“ konferencijų salėje (Daugirdo g. 4, Kaunas)
  • Lapkričio 28 d. Šiauliuose, viešbučio „Graifaitė“ konferencijų salėje (Aušros g. 1, Ginkūnai, Šiaulių raj.)
  • Lapkričio 29 d. Klaipėdoje, viešbučio „National Hotel“ konferencijų salėje (Žvejų g. 21/ Teatro g. 1, Klaipėda)

Lektorė:
Rasa Grigonienė