„Dokumentų valdymas ir profesionalus biuro administravimas”

Biuro administratorė (-ius) yra profesionalas, kuris kuria visos organizacijos įvaizdį darbuotojų, partnerių bei klientų akyse, todėl tinkamas dokumentų bei informacijos valdymas, vidaus ir išorės komunikacijos bei bendravimo etiketo išmanymas – yra vieni iš svarbiausių aspektų, užtikrinančių visos organizacijos sėkmingą veiklą.
Nuo 2020 m. sausio 1d. Lietuvoje keitėsi visos pagrindinės dokumentų valdymo taisyklės. Pertvarkos siekis – atsisakyti popierinių dokumentų, o valdyti įrašus; atsisakyti rekvizitų išdėstymo aprašymo; atsisakyti parašų dokumentuose; nebenumeruoti užbaigtų bylų lapų ir pakeisti bylų apyrašų sudarymo principus; leisti popierinius dokumentus skaitmenizuoti ir tokius vaizdus saugoti, sunaikinant originalus ir kt.
Biuro administratorius turi pirmasis sužinoti, įvertinti ir pritaikyti pokyčius įstaigos veikloje.

Administracijos darbuotojų asociacija, kartu su Jūsų pamėgta lektore Rasa Grigoniene, kviečia Jus į seminarus didžiausiuose Lietuvos miestuose.

1. Dokumentų valdymo reformos esmė, tikslai, pakeistas teisinis reguliavimas.

Procesų ir procedūrų supaprastinimo poreikis.

2. Dokumentų rengimo aktualijos (naujos Dokumentų rengimo taisyklės, įsigaliojusios nuo 2020 m. sausio 1d.).

Bendrieji dokumentų įforminimo reikalavimai,  aktualijos.

Teisės aktų rengimas, atsižvelgiant į Teisės aktų projektų rengimo rekomendacijas.

Dažniausios klaidos.

3. Rašytinės komunikacijos etiketas ir klaidos

Raštų stiliaus kultūra;

Susirašinėjimo elektroniniais laiškais etiketas.

Dažniausios klaidos ir jų analizė.

4. Dokumentų apyvartos organizavimas (naujos Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklės, įsigaliojusios nuo 2020 m. sausio 1d.).

Dokumentų sisteminimas į bylas.

Skaitmeninių kopijų, elektroninių dokumentų bylos, įrašų bylos. Vaizdo ir garso, foto dokumentai.

Dokumentų registravimo naujovės.

5. Bendravimo etiketo pagrindai

Bendravimas su vadovu, klientais, bendradarbiais. Įtaigumas, kūno kalba.

Kalbėjimo telefonu etiketas.

Viešojo kalbėjimo pagrindinės taisyklės. Auditorijos valdymas.

Seminaro kaina: 85 € kaina su pietumis 93 €.  Kiekvienas seminaro dalyvis gauna seminaro metodinę medžiagą, dalyvio sertifikatą, vaišes kavos pertraukėlių metu.

• Vilniuje kovo 5 d., viešbučio „Panorama“ konferencijų salėje (Sodų g. 14 d., Vilnius)
  • Kaune kovo 4 d., viešbučio „Kaunas“ konferencijų salėje (Laisvės al. 79, Kaunas)
  • Šiauliuose kovo 6 d.,
  • Klaipėdoje kovo 10 d., viešbučio „Euterpe konferencijų salėje (Daržų g. 9/ Aukštoji g.15, Klaipėda)