Administracijos darbuotojų asociacija, kartu su Jūsų pamėgta lektore Rasa Grigoniene, kviečia Jus į seminarus didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Nuo 2020 metais įsigaliojo esminė dokumentų valdymo  sistemos pertvarka Lietuvoje. Pertvarkos siekis – atsisakyti popierinių dokumentų, o valdyti įrašus; atsisakyti rekvizitų išdėstymo aprašymo; atsisakyti parašų dokumentuose; nebenumeruoti užbaigtų bylų lapų ir pakeisti bylų apyrašų sudarymo principus; leisti popierinius dokumentus skaitmenizuoti ir tokius vaizdus saugoti, sunaikinant  originalus ir kt.

1. Dokumentų valdymo reformos esmė, tikslai, pakeistas teisinis reguliavimas.

Procesų ir procedūrų supaprastinimo poreikis.

1. Dokumentų rengimo pokyčiai (naujos Dokumentų rengimo taisyklės, įsigaliojusios nuo 2020 m. sausio 1d.).

Dokumento elementų išdėstymo pakeitimai.

Popierinių dokumentų rengimo ypatumai.

Elektroninių dokumentų rengimo ypatumai.

Vaizdo ir garso dokumentų rengimo ypatumai.

Įrašų rengimo ypatumai.

1. Dokumentų tvarkymo ir apskaitos pokyčiai (naujos Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklės, įsigaliojusios nuo 2020 m. sausio 1d.).

Dokumentų registravimas: registrai arba informacinės sistemos.

Dokumentacijos planavimas: bylų dokumentacijos planas arba funkcijų dokumentacijos planas.

Dokumentų tvarkymas, atsižvelgiant į dokumentacijos plano sudarymą. Nebelieka prievolės numeruoti ilgai saugomų bylų lapus.

Ilgai saugomų dokumentų tvarkymo ir užbaigtų bylų apskaitos pokyčiai. Kada galima nesudaryti Bylų apyrašų ?  Ir kiti klausimai.

1. Dokumentų saugojimo pokyčiai.

Galimybė saugoti popierinius dokumentus elektronine forma ir kt. (naujos  Dokumentų saugojimo taisyklės bei Popierinių dokumentų išsaugojimo elektronine forma tvarkos aprašas, įsigalioję nuo 2020 m. sausio 1d.).

Seminaro kaina: 78 € kaina su pietumis 86 €.  Kiekvienas seminaro dalyvis gauna seminaro metodinę medžiagą, dalyvio sertifikatą, vaišes kavos pertraukėlių metu.

• Klaipėdoje spalio 15 d., viešbučio “Aurora” konferencijų salėje (Nemuno g. 51, Klaipėda)
  • Vilniuje lapkričio 3 d., viešbučio „Panorama“ konferencijų salėje (Sodų g. 14 d., Vilnius)
  • Kaune spalio 22 d., viešbučio „Kaunas“ konferencijų salėje (Laisvės al. 79, Kaunas)

Lektorė: Rasa Grigonienė

• Kaune spalio 15 d.
  • Vilnius lapkričio 3 d.
  • Klaipėdoje spalio 15 d.