Dokumentų valdymas ir profesionalus biuro administravimas

by | Lap 10, 2020 | Seminarai |

Administravimas –  veikla, susijusi su sklandžiu darbo procesų užtikrinimu (lotyniškai žodis administratio reiškia patarnavimą).

Biuro administratorė (-ius) yra profesionalas, kuris kuria visos organizacijos įvaizdį darbuotojų, partnerių bei klientų akyse, todėl tinkamas dokumentų bei  informacijos valdymas, vidaus  ir išorės komunikacijos bei bendravimo etiketo išmanymas –  yra vieni iš svarbiausių aspektų, užtikrinančių visos organizacijos sėkmingą veiklą.

Nuo 2020 m.  sausio 1d. Lietuvoje  keitėsi visos pagrindinės dokumentų valdymo taisyklės.  Pertvarkos siekis – atsisakyti popierinių dokumentų, o valdyti įrašus; atsisakyti rekvizitų išdėstymo aprašymo; atsisakyti parašų dokumentuose; nebenumeruoti užbaigtų bylų lapų ir pakeisti bylų apyrašų sudarymo principus; leisti popierinius dokumentus skaitmenizuoti ir tokius vaizdus saugoti, sunaikinant  originalus ir kt.

Biuro administratorius turi  pirmasis sužinoti, įvertinti ir pritaikyti pokyčius įstaigos veikloje.

Programa

Dokumentų valdymo reformos esmė, tikslai, pakeistas teisinis reguliavimas.

Procesų ir procedūrų supaprastinimo poreikis.

Dokumentų rengimo aktualijos (naujos Dokumentų rengimo taisyklės, įsigaliojusios nuo 2020 m. sausio 1d.).

Bendrieji dokumentų įforminimo reikalavimai,  aktualijos.

Teisės aktų rengimas, atsižvelgiant į Teisės aktų projektų rengimo rekomendacijas.

Dažniausios klaidos.

Rašytinės komunikacijos etiketas ir klaidos

Raštų stiliaus kultūra;

Susirašinėjimo elektroniniais laiškais etiketas.

Dažniausios klaidos ir jų analizė.

Dokumentų apyvartos organizavimas (naujos Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklės, įsigaliojusios nuo 2020 m. sausio 1d.).

Dokumentų sisteminimas į bylas.

Skaitmeninių kopijų, elektroninių dokumentų bylos, įrašų bylos. Vaizdo ir garso, foto dokumentai.

Dokumentų registravimo naujovės.

Bendravimo etiketo pagrindai

Bendravimas su vadovu, klientais, bendradarbiais. Įtaigumas, kūno kalba.

Kalbėjimo telefonu etiketas.

Viešojo kalbėjimo pagrindinės taisyklės. Auditorijos valdymas.

Seminaro kaina: 72 €

metodinę medžiagą, dalyvio sertifikatą.

Mokymai nuotoliniu būdu vyks gruožio 3 dieną.

El. paštas: info@adasociacija.lt

Lektorė: Rasa Grigonienė